COACH VOOR

ONDERNEMERS

Start ups

“Ik vind het leuk om mensen te helpen die een goed product hebben, maar van origine geen ondernemer zijn. Bij starters zie je vaak een tunnelvisie. Begrijpelijk, ze zijn net begonnen en willen hun product zo goed mogelijk in de markt zetten. Dan worden eenvoudige zaken vaak over het hoofd gezien. Dat probeer ik bij te sturen op een simpele en begrijpelijke manier.

Voorbeeld: iemand laat zijn personeel naar de zaak rijden om spullen te halen en te brengen. Dan ga ik rekenen. Is het voordeliger om een VUT’er in dienst te nemen die ‘de boodschappen’ kan doen?  Zodat de werknemer op locatie aan het werk kan blijven en zijn volle uurloon kan benutten.

Dat kan zomaar tienduizenden euro’s schelen op jaarbasis. Is echt geen hogere wiskunde, maar als je begint als ondernemer denk je daar niet aan.”

Beleggen in vastgoed

“In Twente zijn best veel mensen met spaargeld. Toch is beleggen in vastgoed vaak een brug te ver. Gedoe, geen kennis, angst voor het onbekende. Van uitstel komt dan heel vaak afstel. Dus blijft het geld maar op de bank staan en dat levert tegenwoordig niets meer op.

Ik durf te zeggen dat ik veel verstand heb van vastgoed in Twente, ook door mijn ervaring met Wittewoning Makelaars. Ik kan goed inschatten wat potentie heeft en wat niet.

Dat probeer ik helder uit te leggen in taal die iedereen kan begrijpen. Daarom geef ik ook geen advies over beleggen in aandelen. Daar weet ik te weinig van en dan moet je daar wegblijven.”